מתכונים רבים מבקשים להפריד בין חלבון לחלמון.
כמובן שאפשר לעשות את זה באופן ידני אך בד”כ מאד קשה לעשות הפרדה נקיה, ללא שאריות החלבון יחד עם חלמון.
קיפודה מצאה שיטה באמת גאונית.
לביצוע נצטרך כמה קערות ובקבוק פלסטיק, רצוי של חצי ליטר.
שיטה עובדת באופן פשוט – פותחים ביצה לתוך צלחת, לוחצים על בקבוק, מצמידים את הבקבוק לחלמון וע”י וואקום שואבים את החלמון לתוך הבקבוק. אפשר לשאוף כמה חלמונים.
קיפודה פעם אחד הייתה צריכה להפריד 350 ביצים, אם היא הייתה מכירה את השיטה לפני,זה יכל מאוד לעזור