כל אחד שאוהב גבינה מדי פעם מוצא איזה חנות מעניינת או איזה דוכן שמוכר גבינות מעניינות. הוא קונה שם כמה וכמה סוגי גבינה והשאלה איך לשמור גבינה בבית בצורה נכונה?

עטיפה נכונה

כל סוג גבינה צריך להיות עטוף בנפרד. עדיך לא לעטוף גבינות בניילון. ניילון לא נותן לגבינות לנשום והורג את הטעם.

חומר עטיפה הכי טוב לגבינות – נייר עבה. נייר עבה מאפשר לגבינה לנשום ושומר על טעם נהדר שלה.

לשמור גבינה רק במקרר

אם אין אצלכם בבית מרתף מיוחד לגבינות חייבים לשמור גבינות במקרר.

רמת חום רצויה לגבינה – 6-8 מעלות ולחות עד 90 מעלות.

אם טמפרטורה תהיה יותר נמוכה גבינה תתחיל להתפורר.

בלי קפיצות חום

גבינה ממש לא סובלת קפיצות חום. אם חום כל הזמן עולה ויורד היא תאבד את הטעם שלה ותתחיל להתפורר. אם אין לכם במקרר תא מיוחד לגבינות – הכי טוב לשמור אותם בתא לפירות וירקות.

שמירה נפרדת

לא שומרים כמה סוגי גבינה באותה עטיפה. לכל אחד מסוגי גבינה יש טעם משלו וחבל לערבב. כמו כן גבינה קולטת ריחות, לכם לא כדאי לשים במקרר ליד גבינה מוצרים עם ריח חזק.

לשמור את הקליפה

לקליפה תפקיד חשוב בשמירה על הגבינה לכן לא למהר להתפטר ממנה. כמו כן עצה קטנה אם אתם חותכים גבינה תחתכו בדיוק כמה שאתם מתכוונים לאכל.

לא לקנות כמויות גדולות

לא ניתן לשמור על הגבינה לאורך זמן, לכן אל תתפתו לקנות את כל סוגי הגבינות והכל ביחד. עדיף לקנות כל פעם קצת מכמה סוגים וליהנות מטעם עמוק ועשיר.

חיי מדף

גבינות קשות מומלץ לשמור בבית 7-10 ימים.

גבינות רכות 3-4 ימים.

מעבר לתקופות האלה גבינות מתחילות לאבד את הטעם ותכונות חיוניות שלהם.

קיפודה מאד אוהבת את אותה גבינה אדומה בדוכן גבינות בשוק הנמל, רק פעם אחרונה היא ביקרה שם לפני כמה וכמה שנים, אולי יום אחד אתר זה יהפוך לממש מפורסם ובעלי הדוכן ישלחו איזה פרוסת גבינה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *