כל מה שצריך לדעת על פוליה, “עקב המגף” היפה של איטליה

קשה להכיל את הקלידוסקופ של שטחים, אקוסיסטמות וקצבי חיים המרכיבים את פוליה.

אולי זה מדוע חלק מהאיטלקים המבוגרים משתמשים ברבים “Le Puglie” (“פוליות רבות”) כדי לתאר את האזור המקסים הזה בדרום איטליה. 940 הק”מ (584 מיילים) של קו החוף של פוליה – שפעם היו חלק מהמגנה גרקיה ובית לצי העצום של הרומאים העתיקים – מסוכרמים את מה שמכונה “עקב המגף” של חצי האי האיטלקי. בעשור האחרון, חלק מהאזורים עשו כותרות בשל חתונות מפוארות וחופשות קיץ של סלבס.

ועדיין, רוב האזור נשאר יהלום היסטורי, טבעי וקולינרי מעט מוכר. כשתצעדו בכמה מהמאות הערים והכפרים הקטנים שלו, תיתקלו בדרך חיים מסורתית מלאת טעמים אדמתיים, צבעים חדים וחיוכים לבביים.

מעוניינים כבר? להלן כל מה שצריך לדעת על פוליה

מתי המועד הטוב ביותר לביקור בפוליה?

פוליה הופכת לעמוסה במיוחד במהלך יולי ואוגוסט, כאשר כמעט כל האיטלקים מקבלים את החופשה הקיצית החובה שלהם. המלונות יקרים ומלאים בהזמנות חודשים מראש, החופים מלאים בצפיפות ביתר שאת והטמפרטורות יכולות להגיע לעבר 40°C. בזמן הזה, החיים לילה מפרחים. מועדונים באזור סלנטו משמיעים מוזיקה עד הזריח; פסטיבלי מוזיקה כמו לוקוס ולילת הטרנטה משכים מוזיקאים מרחבי העולם; ורחבות העירייה מתמלאות לחגיגות ה”סאגרה די פאזה”, הירידים הדתיים והקולינריים המצופים מדי שנה.

לפני ואחרי החודשיים הקיציים המרכזיים, האקלים המתון של האזור מייצר ימים של 25°C כבר מאפריל ועד אוקטובר, והופך חודשים אלה לאידיאליים אם אתה מחפש שקט, עיירות קסומות ומים ריקים. זהו גם זמן מצוין להרפתקאות בכפרים הירוקים ולטעום מיין ושמן הזית האזוריים. המלונות זולים יותר; ומה גם שכשהלחץ של העונה הגבוהה פוחת, איכות המזון והשירותים משתפרת.

ייתכן שתמצא עצמך בין מעט מטיילים אחרים מנובמבר עד מרץ, כאשר חלק מהמסעדות והמלונות נסגרים לעונה, והשירותים הציבוריים מאטים. עדיין, זה עשוי להיות הזמן הטוב ביותר לשבת בבית קפה שכונתי, לשתות אספרסו ולשוחח עם ה”פולייזי”. רבים מהם יפנו אותך למסעדה המקומית האהובה עליהם ויקחו את הזמן להסביר מדוע ה”פאנזרוטו” (מאפה מטוגן), ה”טיידה” (המאכל המפורסם של בארי עם אורז, תפוחי אדמה ומוסרים) או הזן של הענב שלהם הוא, בלי ספק ובלתי ניתן לעירעור, הטוב ביותר.

פוליה אינה יעד ליום טיול אחד. כמה זמן צריך כדי לבקר באזור זה? זה תלוי בעונה ובמה אתה מחפש. הייתי מקצה שבוע שלם לנסיעה דרך ארבעת האזורים הראשיים שלה, לטעום את מה שהאזור מציע ולקחת קצת זמן להבין את קצבי החיים שלו.

אבל בהנחה שיש לך רק סוף שבוע להקדיש. במקרה כזה, נחת בבארי בבוקר, תאכל פרוסה של פוקאצ’ה בארזה בפניפיצ’יו פיורה, וללוות אותה בבירה קרה של פרוני בעת בדיקת בזיליקת סן ניקולה והמרכז ההיסטורי של העיר. לאחר מכן, סע לבקר בקסטל דל מונטה, והשן בָּמִסְרִיָה בואלה ד’יטריה. ביום למחרת, בקר באלברובלו ובעיר חוף כמו פוליניאנו א מארה או מונופולי. אם מזג האוויר והעונה מאפשרים את זה, חשוב על שחייה לפני שתשוב הביתה.

אם אתה יכול להקדיש יום או שניים נוספים, שקול להוסיף לילה באזור אלטה מורג’ה כדי ליהנות ארוחת ערב במינרווינו מורגה. לאחר היום בואלה ד’איטריה, בקר בלצ’ה והפאר הבארוקי שלה.

בשביל החוויה הפוליאנית העשירה ביותר, אנו ממליצים לשכור רכב. אפילו לסוף שבוע, להיות עם הגלגלים שלך יאפשר לך לבקר במקומות שונים באותו היום מבלי להסתמך על מערכת התחבורה הציבורית שלעתים אינה אמינה.

מספר חברות סיורים מארגנות טיולי אופניים קבוצתיים ברחבי האזור. בעונות הפחות חמות של האביב והסתיו, אפשר לפגוש קבוצות של רוכבי אופניים אמיצים על הדרכים.

פוליה היא יעד בעל ערך טוב בדרך כלל, בעיקר בהשוואה לחלקים אחרים של איטליה. מזון ומשקאות מציעים איכות גבוהה במחירים הוגנים; אתה יכול לצפות לשלם מטבע של €1 עבור קפה ועוד שניים עבור סנדוויץ’. פוליה ידועה בתור “הגן של איטליה”, כאשר רוב הפירות והירקות שלה מגודלים מקומית; הטעמים ברוב הארוחות יישקפו מסורת זו. עדיין, היה עירני במהלך יולי ואוגוסט ביעדים פופולריים יותר כמו גאליפולי או פוליניאנו א מארה, כאשר פתאום, במקום €2 עבור בירת פרוני, זה יכול לעלות שלוש פעמים את המחיר מחוץ לעונה.